2010. november 8., hétfő

A MI JUDITUNK!

Nem tudom, hányan nézik, hányan sem a tv2-n a Divatkreátort, ami egy tehetségkutató show divattervezőknek. Igazából a Megasztár stylistjai ők. Valójában Nekem is az egyik barátnőm hívta fel a figyelmem, hogy van egy hegyesi lány is közöttük. Méghozzá egy olyan fiatal lány, akivel egy utcában is lakunk. Vagyis már nem, mert Dudás Judit, vagyis Judy időközben Pestre költözött.
Amikor a fővárosba érkezett, rögtön a mélyvízben kezdte, mert Lakatos Márk éppen munkatársat keresett maga mellé az akkor induló Megatánc szereplőinek az öltöztetéséhez. Rúzsa Magdi beajánlotta hozzá. Márkkal együtt találták ki az öltözékeket, alkalma volt megismerkedni a ruhatervezőkkel, ruhás cégekkel. Jó alap volt ez számára. Juditnak hamarosan sikere is lett, miután a nagymamájától kapott, fekete horgolt betétekkel díszített női fehérneművel megnyerte a magyarországi Triumph Inspiration Awards-ot. Ezután a  pekingi világdöntőn bekerült a legjobb nyolc közé. Mégis a férfiruhák tervezése jobban vonzotta, és amikor a vizsgamunkájában férfiaknak kellett terveznie, akkor a csipkeinspirációt folytatta, csak épp férfikollekcióban.
Judy is az az ember, aki egy kisfaluból került fel a nagyvárosba, ahol már eddig is bizonyított, csodákat alkotott úgy, hogy az utcabelijei közben sok mindent nem is tudnak róla. Emlékszem, annak idején, amikor az első, felejthetetlen generációmnak voltam osztályfőnöke, és Erdélybe vittem kirándulni őket, Racka szólt, hogy van itt egy rendes lány, a Dudás Judit, igaz, már befejezte az általánost, de azért vigyük el őt is. Elvittük. Esküszöm, fogalmam sincs, milyen ruha volt rajta, most viszont nem győzöm csodálni, micsoda gyönyörű ruhaköltemények születnek a keze alatt. És hát a zsűri is dicséri rendesen. (Ő a szemüveges lány, aki Szelecki Dávidot öltöztette, és Szinnyei Merse Pál Majálisát nyomtatta a pólóra...)
Úgy érzem, érdemes odafigyelni rá jobban is, mert méltán érdemli meg nemcsak a mi, az utcabeliek, a kishegyesiek, a vajdaságiak figyelmét, támogatását és biztatását, hanem az egész országét is, hogy egykor majd büszkén mondhassuk, lám, a mi kis Judynk milyen sokra is vitte. És ahogy jöttek a magyarországi újságírók Kishegyesre, jött velük Rúzsa Magdi is, nyilatkoztak a gyerekek, az ismerősök, a tanárok, filmezték Magdi naplóját, tablóját, az iskolánkat, szeretettel várjuk őket Judittal együtt is. Holnap első lépésként fő helyre tesszük a tablóját... És addig is, sok sikert ott a nagyvárosban!