2010. március 16., kedd

SPORT


Októberben jár le az igazgatói mandátumom. A pályázatot azonban még júliusban ki kell írni. Vagyis még van 4 hónapom, hogy eldöntsem, mit is szeretnék. Őszintén, én sem tudom. Sok minden szól az újrapályázás mellett, de sok minden szól ellene is. Nem tudom.  Az az egy biztos, hogy a suliban nem lesz tovább munkahelyem, mert a törvények értelmében felvettem meghatározatlan időre egy magyar szakos tanárt.  Ez van.
Az is tény, hogy jó időben vezetem a sulit, sok pályázatot nyertünk, sok mindent szépítettünk, újítottunk az iskolán. És többes számban kell beszélnem, mert egy jó csapat áll a hátam mögött. Olyan emberek, akikre számíthatok, akikkel együtt nevetünk, akikkel együtt sírunk. Akikkel öröm együtt dolgozni a különbözőségeink ellenére is. És a gyerekeket is imádom. Meg a pörgést, hogy mindig történik valami, sosincs két egyforma eset. De minden nap történik olyan dolog is, ami miatt elgondolkodom, hogy megéri-e ez nekem? Hiányzik ez az életemből? Az idegeskedés, a nem alvás, a nem evés. És akkor jön, hogy eszemben sincs még egyszer megpályázni az igazgatói „fotelt”.
Közben azért álláshirdetéseket is böngészek. Meglepődtem, hogy az egyik hirdetésben feltétel volt, hogy az illető legyen sportos. Azt pl. nem kérik, hogy esetleg értsen a szakmájához, valamilyen szaktudása legyen, megbízhatóság, pontosság még véletlenül sem szerepel... És különben is mit jelent az, hogy sportos? Úgy öltözködjön az ember? Sportos stílusban? Vagy szabadidejében sportoljon? Vagy kisportolt alakja legyen? És ezt hogy lehet bizonyítani? Elég, ha csak elmesélem, hogy minden este hasizomgyakorlatok végzek, meg 5 km-t futok reggelente? Vagy ezt tudományosan is bizonyítani kell? Szemtanúkkal esetleg vagy felvételekkel? Különben meg, munka után csinálhatom azt, amit szeretnék? És gondolhatok a képzőművészetről, irodalomról meg a sportról meg a füsti fecskék életéről amit szeretnék?
Nos, szóval, vannak érdekes álláshirdetések. Különben meg fogászati technikust kerestek. Sportos fogászati technikust. Bevizualizáltam. Nem mintha szeretném megpályázni, csak na. Apróhirdetéseket is imádok olvasni, még ha nem is szeretnék venni semmit... 
És találtam két sportos emberkét, akik akár hegedülhetnének-zongorázhatnának-énekelhetnének is a fúrások, tömések közben...