2010. május 22., szombat

Kicsit ronda, de nagyon finom!

Közönséges szombaton kalácsot is süt a háziasszony. Készül a vasárnapra. Maimoni-nál találtam a Kinder pingui-re hasonlító kalács receptjét. Gondoltam, tökéletes édesség lesz, nem „fullad” meg tőle senki sem, vastag a krémje, vékony a tésztája. Elkészítése egyszerű, nem is kell hozzá nagybevásárlás. De hát eddig még egyetlen receptet sem sikerült úgy elkészítenem, ahogy eredetileg szerepelt a szakácskönyvben, mindig tennem kellett valamit hozzá, ami saját ötletem, ezzel sem lehetett másként.
Ami kell hozzá, ahogy én csináltam:
A tésztájához:
8 egész tojás
7 evőkanál cukor
1 evőkanál méz
8 evőkanál liszt
1 kiskanál sütőpor
3 evőkanál Nesquik (kakaópor)
Kezdtem a tojásokkal, mixerrel kikevertem, majd ilyen sorrendben belemixereltem a hozzávalókat. 175 fokra kapcsoltam a sütőt, és még kevergettem a tésztát, be is melegedett. Két nagyobb tepsibe sütőpapírt tettem, majd elosztottam a masszát. 12 perc kellett a készre sütéshez.
A krémhez:
6 dl tejszín
2 csomag tejszín fix
3 evőkanál méz
A tejszínt felvertem, majd belekevertem a többi hozzávalót is.
Közben mindkét tészta kisült, és akkor alulra ment az egyik, rá a krém, majd a tészta, majd a krém. Hogy izgalmasabb legyen, pörkölt cukrot is készítettem (5 evőkanál cukorból), ezt rácsorgattam.
A tetejére:
20 dkg étcsoki
10 dkg vaj
Felolvasztottam, ezt rákentem. Az egész bekerült két órára a hűtőbe. Hát, vágni a pörkölt cukor miatt tökéletesen nem lehet, úgyhogy egy kicsit ronda, de viszont kegyetlenül finom!