Közönséges
szombaton kalácsot is süt a háziasszony. Készül a vasárnapra. Maimoni-nál találtam a Kinder pingui-re hasonlító kalács receptjét. Gondoltam, tökéletes
édesség lesz, nem „fullad” meg tőle senki sem, vastag a krémje, vékony a tésztája.
Elkészítése egyszerű, nem is kell hozzá nagybevásárlás. De hát eddig még
egyetlen receptet sem sikerült úgy elkészítenem, ahogy eredetileg szerepelt a
szakácskönyvben, mindig tennem kellett valamit hozzá, ami saját ötletem, ezzel
sem lehetett másként.
Ami kell hozzá,
ahogy én csináltam:
A tésztájához:
8 egész tojás
7 evőkanál cukor
1 evőkanál méz
8 evőkanál liszt
1 kiskanál sütőpor
3 evőkanál Nesquik (kakaópor)
Kezdtem a
tojásokkal, mixerrel kikevertem, majd ilyen sorrendben belemixereltem a
hozzávalókat. 175 fokra kapcsoltam a sütőt, és még kevergettem a tésztát, be is
melegedett. Két nagyobb tepsibe sütőpapírt tettem, majd elosztottam a masszát. 12
perc kellett a készre sütéshez.
A krémhez:
6 dl tejszín
2 csomag tejszín
fix
3 evőkanál méz
A tejszínt felvertem,
majd belekevertem a többi hozzávalót is.
Közben mindkét tészta
kisült, és akkor alulra ment az egyik, rá a krém, majd a tészta, majd a krém.
Hogy izgalmasabb legyen, pörkölt cukrot is készítettem (5 evőkanál cukorból),
ezt rácsorgattam.
A tetejére:
20 dkg étcsoki
10 dkg vaj
Felolvasztottam,
ezt rákentem. Az egész bekerült két órára a hűtőbe. Hát, vágni a pörkölt cukor
miatt tökéletesen nem lehet, úgyhogy egy kicsit ronda, de viszont kegyetlenül
finom!