2010. január 20., szerda

Szenvedélyünk a szórakoztatás!

Szenvedélyünk a szórakoztatás! Hirdeti a TV2. Na, mondom, ez a nekem való dolog. Szórakozni szeretnék, mert tele a fejem (Mesterek kergetnek ezerrel, ugyanis mester bácsira írtuk ki a pályázatot, rengetegen jelentkeztek, nem tudok dönteni, legalább 5 embert felvennék a szívem szerint, de csak egy munkahelyünk üres... Még kettőt alhatok a dologra...). Na, szóval mondom, ez nekem való dolog! Szórakozás!
Erre jön a Tények első híre: Házi őrizetből megszökött N.R., a „fekete sereg” vezére, aki állítólag megölette Ragyás Tónit. (Szórakoztató lehet keresni a rendőröknek, N.R. meg jókat röhög a markába.) A második hír: kigyulladt egy irodaház (a füstmérgezésesek szenvedtek, nem szórakoztak). És folytatódott szép sorban: Életmentésért büntetőcédula – tűzoltókat büntettek, mert épp munkájukat végezték, és nem volt parkolócédulájuk (gondolom, senki nem vigyorgott az érintettek közül). Az eddigi legjobb: Az egyik vezérigazgató kapott egy fűthető terepjárót. Egy már volt neki, de az nem elég. Alig 25 millió forintba került. De ebben már benne van a fűthető bőrkormány, a 3oo lóerő, meg az érintőképernyős műholdas navigáció is, ami oda visz, ahova szeretném... Ez már belefér! Szeretnék a hátsó ülésén utazni, meg ott jókat szórakozni! Bevizualizáltam. De nem sok időt hagytak rá, mert jött a 6 napos BKV sztrájk! Mosoly letűnik az arcomról.  És ez még mind semmi: Megrontás miatt nyomoznak a rendőrök – a 22 éves nevelő szexuális kapcsolatba került egy gyerekotthonban a kislányokkal – szóval pedofilvádak. Majd egy kis hivatali visszaélés az egyik kapitányságon,  lopáson értek egy rendőrtisztet, meg 15 millió forintos büntetésre egy jóembert - bűnszervezetben elkövetett csalásért. Egy kis vita a Mikulás-csomagról, bárki elveheti, leviheti egy vihar, egyáltalán láttam én a csomagot? Vicces dolog következik, szórakoztató: kampánycumi (ez a szó tetszett!)! Szóval még egyszer: kampánycumi a nyugdíjrendszerről. Majd újabb haláleset: Csaknem 1oo an haltak meg H1N1 influenzában Magyarországon. Embertelen (kutyátalan) körülmények között tartottak ebeket, erre felhorkantak az állatvédők. Letartóztattak egy bűnözőt – fél milliárdot lopott a cégtől, ahol dolgozott. Repülőtéri pánik. Újabb földrengés Haitin – verekednek, lelövik egymást az ottaniak, rabolnak, fosztogatnak, pánik, emberek az utcákon, a szabadban. 8 embert ölt meg egy ámokfutó, – helikopterekkel üldözték a rendőrök –, elfogták.
Na, vége a Tényeknek! És én még mindig szórakozni szeretnék, mert ugye még jobban tele lett a fejem ennyi halottól, rendőrtől, gyilkosságtól, letartóztatástól. Naívan várok. Majd az időjárás, biztosan az lesz a szórakoztató! Mert emlékeznek még, amikor a időjárásmondók a fél perces jelentés alatt lépegettek oda-vissza, valami kis hokedlin át, meg le is ültek, meg arra vigyáztak, hogy a miniatűr ruhából ne villanjon ki semmi? Na, de Noémi elmondta (kicsi ruhácska, mini, ujjatlan maradt), hogy a télnek vannak még tartalékai! Jön a hó (de csak kicsike), fagy lesz a hétvégén, borult éjszakák, mínusz fokok, de ott a remény is: a napsugarak néha áttörik a szürke égboltot!
És még mindig szórakozni szeretnék! Reklámok következnek: mi a jó gyógyszer a hasi görcsre és a fájdalomra; egy nagy csalódás: a görög joghurt receptjét nem árulják el; megtudom a méhpempős bőrápolás titkait, hogy semmi cicó, a macskákat is meg kell etetni, meg hogy fontos az első benyomás(!), ha makacs foltok lesznek a ruhán, van rá megoldás; rádöbbenek, hogy a hajam elvékonyodott, töredezett, de máris megtelik élettel, ragyog, csak nem jó samponnal mostam eddig; milyen az igazi kín, hogy még a torokfájás sem tarthat vissza semmitől; hogy a tápcsatornám felülete 4oo m2, de az egyedi életkultúra megoldja; kétszeresen is megérdemlem (én, aki nem sminkelek) a táplált pillákat... És ekkor szabaddá tettem a légutaim, vettem egy mély levegőt, mert a levegő nélkülözhetetlen az élethez, teát ittam, mert ez a hosszú, nyugodt élet alapja. Még szerencse, mert vészhelyzet alakult ki, riadó!, jöttek a mitesszerek, de semmi gond mert a wc-ben hetekig nem lesz büdös, ha légfrissítek...
            És nem voltam elég gyors! Jött a műsorajánló a Vacsoracsatához, ahol Koltai művész úr kijelentette: olyan kaják lesznek, hogy ideigileg összeomlatok! Majd a kérdés, ami a műsorhoz kapcsolódik: Kinek eredt el színpadon az orra vére?




            A kérdésre a választ sosem tudom meg. És ami szörnyű, ez nem a képzelet szüleménye. 3o percig szenvedtem. Nem szórakoztam. Pedig szórakozni szerettem volna. Ennyi.