2009. november 23., hétfő

I Z G A L M A K napja

     Izgalomban ma sem volt hiány...  Azt sem tudom melyikkel kezdjem... Vízumkérdés, osztálykirándulások, betegségek sorozata, helyi lapunk, a Szó-Beszéd megjelenése, iskolanapi összegzés, kutyusok, DVSC – Liverpool meccs, lopás... Mindegyik megér egy misét! És majd mindenről elmondom a véleményem, de nem ma, nem most.
     A kóbor kutyákról majd egyszer írok bővebben... Előzetesként annyit, hogy egy egész falka jelent meg a suli bejáratánál... És ugráltak a gyerekekre, ugattak (mi mást is tettek volna!), rohangáltak... 
     Az új nagykapunak egyébként a mai nap folyamán többször is szerepe volt. Meg a kameráknak is. Jó befektetésnek bizonyult a kamerarendszer felállítása. Bár semmit sem ért a 12 szem, az 5 kamera, a másfélórás nézése a monitornak... Noémi megoldott mindent. De kezdem az elején. 
     Eltűnt egy kerékpár. Meglepő módon apuka nem is kiabált ránk, hogy nem vigyázunk a gyerekek dolgaira... És akkor első lépésként megnéztük, hogy a kislány bicajjal jött-e suliba. (Tanultam már valamit nyomozásban, mert már volt olyan esetünk, hogy kerestek valamit rajtunk, és azután kiderült, hogy nem is hozták a suliba...) Eddig sima ügy. Rózsaszín-sárga bicaj, kislánnyal együtt „beérkezett” 7,o4 perckor. 12-kor meg kislány van, rózsaszín-sárga  bicaj nincs.
     Bámultuk a monitort: az „áldozat”, apukája, 2 tanító néni, 1 kiskatona, 1 én. És bámultuk. És bámultuk. És nem láttuk. Amit láttunk: gyerekek ki, gyerekek be, zöld-kék-lila-piros-fehér-sárga-mindenféleszínű-kicsi-nagy kerékpár ki. De a rózsaszín-sárgát a föld nyelte el.
     Angol tanító nénit hívta haza a főzés kötelessége. Szerencsére. És ekkor drága Noémi lazán elmesélte, hogy ő látta, hogy mi történt. Igaz, tévedett 45 percet, de megtaláltuk!!! (Hány Milka csokiba kerül ez nekem???) Megtaláltuk azt, amit már 12 szem 5x végignézett és nem látott. Egy apuka szép csendesen beállt autóval a suli elé. Drága gyermeke meg szép csendesen kitolta a rózsaszín-sárga csodát. Amit apuka besüllyesztett a kocsiba. Mentségemre szolgál, hogy a fényviszonyok miatt a bicaj fehérnek tűnt... És akkor jött a rendőrség, és már végezte is tovább a dolgát... Lehet, hogy egyszerűbb lenne, ha elmennék rendőrnek? Noémit meg bepakolnám a kiszsebbe, és már ki is nyomoznánk ketten mindent... 

Ha valaki követi a zenei ízlésem oda-vissza ingadozását! Ma ez 
jutott eszembe...