2009. október 30., péntek

     Őszi szünet van! Hurrá! Én is örülök, nem csak a gyerekek! Tegnap a suliban a polgári csoport Halloween disco-t szervezett... Ahogy illik, mécsesekkel, töklámpásokkal... A sarokban nálam is világít a narancssárga kivájt vigyorgó Jack! Hátha nálam megtalálja nyugvóhelyét! És Márknak is meséltem a lámpás történetét. Jack egy részeges bácsi volt. Az ördög megígérte neki, hogy a lelke nem jut a pokolba. Annyira viszont nem volt jó, hogy a mennyországba kerüljön. Az ördög egy széndarabot nyomott a kezébe, amit ő beletett egy marharépába lámpásnak.  Azóta is keresi nyugvóhelyét. Mi már nem marharépában, hanem tökben gyújtunk gyertyát.

R É T E S 

     Az este kedves vendégeim érkeztek. Meglepetésvendégek. Én meglepődtem, ők meg azon lepődtek meg, hogy a TV Paprikát néztem. Most egy spanyol sorozat jobban illene hozzám? Nem hinném. Különben szeretek főzni, sütni. Szerencsém is van, mert férjem főzőtudománya sem utolsó! Sőt, nehéz bevallani, de mesterszakács. Hetente többször meglep ebéddel, vacsorával... De azért kínai konyhában, baklavában, suhajdában, kuglófban, toffifees muffinban, kinder tortában, sós finomságokban verhetetlen vagyok! Az este is produkcióztam egy kis túrós-sós-rétest... Mind elfogyott! Jelent valamit! Eredeti Anyukám recept! Egyszerű elkészíteni, meg még a mélyhűtőbe is be lehet tenni váratlan pillanatokra... Szeretem az ilyen kajákat, ami után még mosogatnivaló sincs sok... Mixerrel összekeverünk fél kg túrót, 1 joghurtot, fél tejfölt, 1 dl ásványvizet, 1 kanál olajat, 1 tojást és 1 kiskanál sót. Két levél rétestészát megkenünk túrós finomsággal. Erre jön megint 2 levél rétestészta, majd finomság... És ezt így kell folytatni, míg el nem fogy. Én két rudat készítek ebből a mennyiségből... Kb. egyujjnyi vastagra felvágjuk, és már mehet is a sütőbe... Vagy a mélyhűtőbe...


A zene? A zene magával ragad, kikapcsol, elgondolkodtat, 
megnyugtat vagy felpörget... 
Amire szükségem van. Igazából hangulatfüggő...

K E N Y É R

                              
     Ma a bioboltban is jártam. Van belőle kettő is már kis falunkban! Vettem magvakat (tökmag, hajdina, szezámmag, lenmag) Ez sült ki belőle! Kezdődhet a vacsora!