2010. október 30., szombat

Unatkoztam...

Unatkoztam. Mit csináljak?
Márk már ilyent kért szülinapjára... Pedig hol van július! És az sem zavarná, ha nem lenne rajta semmi Manchester-es... Csak az íze ilyen legyen!
És ahogy készült: 8 tojás sárgáját kikevertem 8 deka cukorral. Ehhez tettem még 8 evőkanál vizet. 8 tojás fehérjét szintén 8 deka cukorral habosra mixereltem. (Szeretem az ilyen egyszerűen megjegyezhető dolgokat…) A sárgájához kevertem 20 deka lisztet és 1 sütőport, majd a keményre felvert fehérjehabot is hozzátettem. A felét egy kapcsos kerek tepsibe öntöttem (persze a sütőpapírra), a másik felébe 4 evőkanál Nesquik-et tettem. Mindkét piskótát 180 fokon megsütöttem.
Kallódott itthon egy fehércsoki. Senki nem kívánta meg. Ezt 1 deci vízzel összefőztem, és a fehér piskótára locsolgattam. (Nehogy megfulladjon bárki is a piskótától!) 10 deka mogyorót megpirítottam, kicsit durvábbra daráltam, ezt rászórtam. Egy csomag vaníliáspudingot megfőztem, ez is rákerült. Jöhetett a Nesquik-es piskóta. Ehhez stílusosan csokit olvasztottam fel, 1 deci vízzel keverve. Meglocsoltam. A következő réteg ismét pörkölt mogyoró.  Jöhetett a csokispuding. A tetejére tejszínhab került. Dekorációnak meg szintén pörkölt mogyoró. Isteni!