2010. január 25., hétfő

MesterBúcsúztató 3 felvonásban

I. A történet két évvel ezelőtt kezdődött. Januárban. Zenetanár bácsink és mester bácsink nyugdíjba készült. Mi is igyekeztünk meglepetést szerezni, számoltuk visszafelé a napokat, ők szorgalmasan tették el a levágott kis figurákat. Zenetanár bácsi azóta is élvezi a nyugdíjaséveket (a képen ő szerepel). Mester bácsinak meg kiderült, hogy az előző munkahelyén nem fizették be a járulékokat. A vállalat időközben csődbe ment, nem lehetett semmit elrendezni. Még két évet dolgoznia kell! (Nem én tehetek róla, mindent megpróbáltunk!)
II. Két év múlva: 2010. január 11. „Drága Mester bácsi! Szép volt a múlt, jók voltak a táborozások, az együtt töltött 19 év, a munkás hétköznapok, és hát maga volt a Télapónk is... Köszönjük, hogy nem fáztunk (fűtött ránk), a sötétben fényt adott (égőket cserélt folyamatosan), köszönjük, hogy van ablakunk a világra (sok ablakot kellett üvegeznie)... Keze nyoma itt marad mindig is velünk, hiszen bárhova is nézünk, tele leszünk emlékekkel, környezetünk a keze nyomát viseli... „Ha valaki egy csöppnyi szeretetet és jó szívet, egy csipetnyi világosságot adott a világnak, élete nem volt hiábavaló.” És maga a 4o év munka alatt sok jót adott a világnak. Most eljött a pihenés ideje, kívánunk boldog nyugdíjas napokat! Köszönünk mindent! És hiányozni fog nekünk…” Kb. ezzel a szöveggel búcsúztattam másodszor a mesterünket.  
 
                         
Ahogy illik, kiírtuk a pályázatot. Érdeklődtek 123-an, jelentkeztek 15-en. Beszélgetésre hívtuk a jelölteket, papírokat átnéztük, döntöttünk. Iskolaszéket összehívtunk.
És Iskolaszék gyűlése előtt 2 órával:
III.  2010. január 22. Újabb érdekesség mester bácsi életéből. Rájöttek a nyugdíjbiztosítóban, hogy 15 éves kora előtt 2 hónappal meg 14 nappal munkába állt. Fizették a járulékokat, munkakönyvében is írja. Mégsem törvényes. Vagyis lesz harmadik búcsúztató is... Most főhet a fejem megint...
Fogjuk fel humorosan: Nem úgy van, hogy három a magyar igazság, egy meg a ráadás?