2010. szeptember 12., vasárnap

CSODA


Örkény város polgárai Lustákné Aradi Erzsébet és Lusták István kezdeményezésére pénzgyűjtésbe fogtak. A pénzt a hegyesi iskolának ajándékozták. Ebből lettek fehér tábláink, tantermet újítottunk fel, jó helyre került a pénz. És még maradt 1000 euró. Egy bizottság alakult, megkérdeztem a kollégákat, a Nagycsaládosok elnökét, hogy kinek adjuk a pénzt. Nehéz döntés, mert nagyon sok rászoruló van felénk. Sokuknak kell a segítség. 10 család kapott iskolakezdésre 100-100 eurót. Egy esetben pedig egy kisfiú kézműtétjére szánjuk a pénzt. Tegnap este Lusták István Hegyesen járt. Már évek óta focitornát szerveznek, ahol Magyarországról az isaszegiek, a békésszentandrásiak, az örkényiek, Szlovákiából az udvardiak képviseltetik magukat polgármesterestől. Nem profi sportolókról van, öregfiúk mutatják meg, hogy tudnak még ők is újat mutatni a pályán. És nem az eredmény, hanem a részvétel a fontos. És az esti eredményhirdetés előtt adta át Pisti a gyerekeknek az ajándékot. Szerintem jó helyre kerül a pénz. Köszönet érte, a nevükben is.
Azért azt el kell mondani, hogy Hegyes nyert… Meg legjobb kapusunk is nekünk van. Legtöbb gólt az udvardiak lőttek, a legszebb játékos – az egyetlen nő – isaszegi lett, a legjobb játékos pedig egy békkésszentandrási képviselő.
És még egy szép történet.  Ott volt egy anyuka is 2 iskolás fiúval, meg egy picurkával. Odajött hozzám egy udvardi jóember. És elmondta, hogy szeretne megismerkedni a családdal, mert nagyapjának a vezetéknevén kívül 2 neve volt. A vezetéknevük egyezik, a neve pedig a két fiú neve volt. Nagyon szerette a nagyapját, sokat tanult tőle. És most ő is szeretne segíteni. Anyukával megismerkedtek. Elővette a pénztárcáját, és adott. És sírt mindenki. Vannak még csodák. Pici, apró csodák, amelyeket becsempészhetünk a mindennapokba. Nem kell hozzá varázspálca, nem kell hozzá varázsköpönyeg, sem hétmérföldes csizma. Meg hókusz-pókusz sem. Csak úgy jön.