2010. május 2., vasárnap

BÉRMÁLKOZÁS

Ma több mint száz hegyesi kisdiák részesülhetett a bérmálkozás szentségében. Kevés olyan család volt kis falunkban, ahol valakinek a valakije ne bérmálkozott vagy bérmált volna. Arról már írtam, hogy van három körösztlányunk, de bérmakeresztgyerek, ráadásul FIÚ, eddig még nem jött össze. Ma viszont igen. 
(A képen a legmagasabb: Dani; az egyetlen lány: Niki, Dani húga; meg Márk és a bérmakeresztapa.)
Családi hangulatban, nálunk zajlott a vacsora. 
A húsfelelős nem én voltam, de egy kis póréhagymás gombával, tejfölös kukoricasalátával, kaszinótojással hozzájárultam az est sikeréhez. És szép is volt. Jó is volt minden. 
 

(Ahhoz képest, hogy 2-kor még úgy éreztem, semmire sem leszek való... És a mandulám is csak fehéredett ész nélkül... És a fejem is befájdult... És ekkor – mivel anyák napja is van, és egy anya mindig tudja, mi kell a pici lányának, csak megjelent az én Anyukám, megnyugtatott, kibőgtem a vállán magam, fordultam egy kicsit a kádban, és már haladtam is... Az Apukám meg hősiesen újságot olvasott eközben. Ő meg a bölcs hallgatásával járult hozzá a bérmálkozáshoz. És csak 1o percet töltöttek nálunk, de néha a kevés sokkal több.) Köszönet mindenkinek, aki velem volt, meg szorított nekem... És örülök, hogy Dani bennünket választott...