2010. október 28., csütörtök

A jó és a rossz - Mínusz és plusz

Azért minden napra jut mostanában nekem jó dolog is, meg rossz dolog is. A rosszakról nem igazán beszélnék, a jóról meg bármikor. A Határtalanul alapítvány is felfigyelt ránk. És segíteni szeretnének  nekünk. Felhívást is közzétettek. És nagyon rendesek voltak a kelebiaiak, akikhez lehozhatják az adományukat, tárolják nekünk, a jövő héten pedig már el is juthatnak hozzánk... 
A felhívás a www.hatartalanul.hu honlapon is megjelent:
Felhívás általános iskolákhoz, kiadókhoz
Taneszközöket gyűjtünk a kishegyesi
Ady Endre Kísérleti Általános Iskolának
Erdély, Kárpátalja és Felvidék után elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy figyelmünket és tevékenységünk irányát a Kárpát-medence déli része felé irányítsuk: adománykönyveinkkel telerakott teherautónkkal most először Délvidékre, a Vajdaságba készülünk.
Felvettük a kapcsolatot a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola igazgatójával, Molnár Mártával, aki a tanintézmény meglévő könyvtárának jelentős bővítésére tett felajánlásunkat nagy örömmel fogadta. Az igazgatónő elmondta: legfőképpen gyermek- és ifjúsági kötetekre, a pedagógiai munkát segítő szakkiadványokra (tanári szakirodalomra, tudományos munkára stb.), de mindenekelőtt magyar (vagy legalábbis latin betűs) térképekre, fali betű-, szorzó- és benfoglaló táblákra lenne szükségük, mert ők Szerbiában többnyire cirill betűs kínálattal találkoznak. Most tehát nem könyvadományért fordulunk a kiadókhoz és a közoktatási intézményekhez – ezúttal taneszközökre volna a legnagyobb szükség.
A Határtalanul Alapítvány várja mindazon kiadók és (elsősorban budapesti) iskolák jelentkezését, akik a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola diákjai és pedagógusai számára néhány ilyen jellegű taneszközt felajánlanának. A felajánlott eszközöket az idő rövidségére való tekintettel (az intézmény iskolakönyvtárának számottevő bővítését jelentő adományunk helyszínre szállítása október végén, ünnepélyes átadása pedig a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola hagyományos Iskolanapok rendezvénye keretében, 2010. november 19–20-án esedékes) legkésőbb október 25-ig postai úton kérjük eljuttatni az alábbi címre:

Budapest Főváros XVI. Kerület Önkormányzat
Kerületgazda Szolgáltató Szervezet
Erdélyi László igazgató
1165 Budapest, Demeter u. 3.
Külön egyeztetés alapján budapesti címekről az eszközök alapítvány általi elszállítása is szóba jöhet. További információ a 20/512-4880-as telefonszámon.
Felajánlásaikat köszönjük!
Mi is köszönjük mindenkinek, aki segített!