2010. november 1., hétfő

Vacsora

Gasztroblogger leszek? Csak nem...
A múlt hétvégén baklavát sütöttem, külön kérésre. Hogy milyen megfontolásból vettem akkor két csomag rétestésztát, nem tudom. Mindenesetre nem veszett kárba. Ma este befejezte a karrierjét. És csúcs vacsora készült belőle. 2 tekercset készítettem, de elfogyott volna a harmadik is. 
2 réteslapot (közé nem kerül semmi) megkentem krémsajt, gombás háromszögsajt és kajmak keverékével. Bármilyen krémes sajtos bigyó jó hozzá szerintem. Rátettem még egy réteslapot. Ketchup és szalámi került rá (az egyik tekercsbe egy kis erős paprika is került), majd erre sajtot reszeltem, és kis oregánóval megszórtam. Szorosan feltekertem, alufóliával betekertem, és a hűtőbe raktam egy órára. Fél centisre felvágtam, sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem. 10 perc alatt 200 fokra előmelegített sütőben tökéletesre pirul. Így nézett ki (ez egy tekercs):
Közben meg ez szólt a rádióban: